Design your life

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 18:49

Ik kwam vorige week bij een van mijn pgb klanten. Op het moment dat ik binnen kwam was hij nog bezig met zijn ontbijt en stond zoals de afgelopen weken wel vaker, de tv aan. Ik neem plaats op de stoel onder de tv en meneer zet deze zachter om zo een gesprek met mij te kunnen voeren. Vervolgens gaat hij helemaal los, verbolgen en boos toch ook best wel, er waren alleen maar doom-scenario's op de tv, er kan alleen maar gepraat worden over negatieve dingen, je kon hem nog niet aanzetten of het gaat over.. Misschien herken je het wel? Wanneer hij klaar is met wat hij te zeggen heeft kijkt hij mij aan alsof hij een antwoord verwacht, ik kan alleen nog maar glimlachen en hij vraagt of ik hem soms zit uit te lachen. Maar natuurlijk niet, zoiets zou ik niet doen, maar wel weet ik een hele simpele oplossing voor jouw probleem. Nieuwsgierig vraagt hij naar die oplossing. Ik sta op en draai mij om en nu goed opletten zeg ik met nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Ik zet de tv uit, zo opgelost. Hij lacht en zegt ja maar nu zie ik helemaal niks, nee daar heb je gelijk in, de vraag is wat wil je zien? Je hebt hier een mooi zwart beeld, wat wil je zien? Jij creëert je eigen leven, hoe ziet die eruit?

 

Zet je tv eens uit en kijk eens naar jouw leven, neem hem onder de loep, wat wil je zien op het beeld dat je leven is? Dit is de kans die we krijgen, opnieuw beginnen, verantwoordelijk zijn, voor jouw leven en jou aandeel daarin.

Wat zie jij als je de tv uitzet? Of op een wit vel papier?

Deze tekst heb ik eerst uitgeschreven met de hand in een heel fijn boek, onderaan de pagina staat.

' there is no better time than now to go within. There is no time but now'.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.